event
2013
Boekpresentatie Witnessing You on Trust…

Boekpresentatie Witnessing You, on Trust and Truth in a Networked World

23.01.2013
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

De Appel arts centre host de presentatie van de publicatie Witnessing You, on Trust and Truth in a Networked World van Caroline Nevejan. Het boek bestaat uit reflecties en analyses over het onderzoek van 13 kunstenaars naar de impact van de netwerksamenleving. Dit artistieke onderzoek is onderdeel van het interdisciplinaire onderzoeksprogramma van de TU Delft - The Participatory Systems Initiative.

Ann Demeester bevraagt de kunstenaars over hun bijdrage en ervaringen en hoe deelname aan dit onderzoek het eigen werk heeft beinvloed? Professor Kitty Zijlmans, Universiteit Leiden, Centre for the Arts in Society, positioneert het onderzoek van de kunstenaars in een internationale context.

Onderzoeker Caroline Nevejan houdt zich bezig met de invloed van technologie op de samenleving. Hoe krijgen de vele media en netwerken een plaats en betekenis in ons leven? Samen met 13 kunstenaars exploreerde zij hoe het heden de toekomst beinvloedt.

In de website Being-Here, gemaakt door Mediamatic Lab, geven de deelnemende kunstenaars hun bijdragen weer als visuele essays. Met teksten, kunstwerken, impressies en analyses van: Kadir van Lohuizen, Debra Solomon, Ronald Ophuis, Zoro Feigl, Afaina de Jong, Chin Lien-Chen & Chris Vermaas, Anna Carlgren, Merlijn Twaalfhoven, Martin Butler, Karen Lancel & Hermen Maat, Jodi, Luna Maurer & Andreas Zangger, Angelo Vermeulen. Het voorwoord is geschreven door Manuel Castells.

Tijdens de presentatie bevraagt Ann Demeester de kunstenaars over hun bijdrage en ervaringen en hoe deelname aan dit onderzoek het eigen werk heeft beinvloed? Professor Kitty Zijlmans, Universiteit Leiden, Centre for the Arts in Society, positioneert het onderzoek van de kunstenaars in een internationale context.

Lees meer over het onderzoek hier: http://www.being-here.net/

Witnessing You, On Trust and Truth in a Networked World
382 p, ills kleur & z/w, 16 x 24 cm, hb, Engels, prijs: € 22
Distributie: Idea Books, Amsterdam
ISBN/EAN: 978 90 819839 0 7
Deze publicatie wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds, TU Delft, EIT-ICT Labs.

Boekpresentatie Witnessing You, on Trust and Truth in a Networked World – invitation

archive