event
2012
Museumnacht 2012

Museumnacht 2012

03–04.11.2012
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

In het laatste weekend van de Stem Terug! Vote Back! festival kun je samen met de studenten van het Sandberg Instituut in de Appel arts centre tijdens de Museumnacht t-shirts drukken met politieke ontwerpen en leuzen. De Wilderswebwinkel is aanwezig met een expomarktkraam waarin ze Geert Wilders merchandise verkopen. In het restaurant Moes is er muziek van DJ La La Nina, Ocean Club en The G-Team tot 2 uur in de ochtend. Verder kun je deelnemen aan de performance Pleinvrees van Lotte van den Berg op de Dam , neem je telefoon mee!

STEM TERUG! VOTE BACK!
Vlak na de Nederlandse verkiezingen organiseren Frascati en de Appel Arts Centre tot en met zondag 4 november Stem terug! Vote Back! Een festival over de staat van de democratie en de rol van kunst als aanjager van nieuwe ideeën. Beeldend kunstenaars, theatermakers, politici, vormgevers en opiniemakers reageren in tijdens de formatie op deze vragen. Stem terug! Vote Back! bestaat uit voorstellingen, debat, documentaires, pamfletten, performances, lezingen, masterclasses en een tentoonstelling. Tijdens de Amsterdamse Museumnacht is in de Appel arts centre de tentoonstelling te bezoeken met werken waarin de actualiteit in een traditie van protestbewegingen wordt geplaatst. Er wordt werk van Otto Berchem, Sam Durant, Bojan Fajfrić, Klaas van Gorkum & Iratxe Jaio, Platform BK, Roxy Movies (Frank Herrebout en Leo van Maaren), XML, The Yes Men, Jonas Staal, Yuri Veerman en Artur Żmijewski getoond. Meer informatie over Stem terug! Vote Back!

Hiernaast is de Wilderswebwinkel aanwezig met een expomarktkraam waarin ze merchandice verkopen van Geert Wilders. Naast T-shirts, tassen en dekbedovertreksets wordn ook andere leuke artikelen, zoals het ”Mens doe eens normaal” spel verkocht. Alle producten zijn ontworpen en in kleine oplage geproduceerd door beeldend kunstenaars. Geef eens een Wilders cadeau! Verder is er een buttonmachine, waarmee je je eigen customized button kunt maken. STEM TERUG!

20.00 – 00.30 uur
Workshop campagne voeren met het Sandberg Instituut
Een sterk beeld of pakkend citaat beïnvloedt de kiezer vaak meer dan een verkiezingsprogramma. Laat je eigen T-shirt printen met door studenten van het Sandberg Instituut bedachte politieke statements.

22.00 uur op De Dam

Pleinvrees
Lotte van den Berg / OMSK
Nog 1x te zien in 2012! Engelstalige versie.
Op een groot plein, te midden van voorbijgangers, loopt een man. Via je mobiele telefoon kan je hem horen. Hij lijkt in zichzelf te praten, over de samenleving en verdwijnende gemeenschapszin. Dan blijkt dat zijn vurig pleidooi aan jou gericht is. Met Pleinvrees reageert Lotte van den Berg op de sluipende afbraak van het sociale stelsel in onze samenleving. Pleinvrees is een gebeurtenis, een bijzondere ontmoeting tussen mensen, een theaterbeleving die op niets lijkt wat je tot nu zag.

21.00 – 01.30 uur Eten, drinken en dansen bij Moes
In restaurant Moes onder de Appel arts centre is er muziek tot laat:
21.00 - 22.30 The G-Team
22.30 - 00.00 Ocean Club
00.00 - 01.30 DJ La La Nina

21.00 - 22.30 The G-Team
Overal waar de muziek hard staat en de glitters dwarrelen duiken ze op: The G-Team. Dit Amsterdamse duo is gespecialiseerd in het bouwen van feestjes voor en achter de DJ both. Feest gegarandeerd. Love them. Hate them. Dance with them!!

22.30 – 00.00 Ocean Club
Aansluitend volgt dj collectief The Ocean Club met elektro retro. Deze grafisch vormgevers maken hun eigen visuals bij de muziek, passend bij het programma in het kader van Stem Terug! Vote Back!

00.00 – 01.30 DJ La La Nina
En als afsluiter draait DJ La La Nina (Nina Folkersma) het allemaal aan elkaar, van 70's space disco en jaren '80 electro tot vette dansbare deep house en hiphop classics.

http://www.museumnachtamsterdam.nl/

Poster Vote Back! Stem Terug!

affiche, 2012

Yuri Veerman – Rood Wit Blauw

collection (unintended), 2012