Elasticsearch error: No alive nodes found in your cluster A life changing experience - Archief - de Appel Amsterdam
performance
2011
A life changing experience

A life changing experience

22.01.2011
de Appel, Jongensschool, Eerste Jacob van Campenstraat 59

Op zaterdag 22 januari van 17:00-19:00 fungeert de Appel als gastvrouw voor het project ‘AGING’ dat in workshopvorm werd ontwikkeld door studenten van de Afdeling Beeldende Kunst van het Sandberg Instituut, onder begeleiding van kunstenaar Alicia Framis.

Als resultaat van zijn deelname aan de workshop organiseert Edwin Stolk op eigen initiatief de actie/happening "A LIFE CHANGING EXPERIENCE" om 15.00 uur bij de ingang van De Appel. Hij roept eenieder op om samen een wachtrij van de kassa binnen in De Appel tot ver op de straat te vormen. Stolk: “Tussen 15.00 uur en 15.30 uur zullen we niet naar binnen gaan, daarna gaat iedereen zijn eigen weg [flash mob]. Deze happening is een reactie op het feit dat de overheid ervan uitgaat dat bezoekersaantallen voornamelijk bepalen of een museum of kunstinstituut belangrijk is of niet.“ Met de wachtrij wil Stolk tevens de (vermeende) afstand tussen hedendaagse kunst, kunstinstellingen en een groot deel van het potentiële publiek becommentariëren.

Edwin Stolk nodigt je uit om deel te nemen aan deze happening en hoopt dat je je aanstaande zaterdag bij hem zult aansluiten in de rij.

Klik hier voor meer info.