event
2011
New Year New Books

New Year New Books

14.01.2011
de Appel, Jongensschool, Eerste Jacob van Campenstraat 59

In de nasleep van de feestvreugde omtrent Oud en Nieuw willen wij uw aandacht vestigen op een aantal recente en nagelnieuwe catalogi en artist books die de Appel heeft uitgebracht.

Op 14 januari 2011, vanaf 17 u, stellen wij deze nieuwe boeken graag persoonlijk aan u voor tijdens een BoekenBorrel. Centraal die avond staat “The Shadowfiles”, een nieuwe periodieke publicatie van de Appel die één keer per jaar zal verschijnen. “The Shadowfiles” vraagt aandacht voor de activiteiten van de Appel die niet altijd meteen door het publiek worden opgemerkt. De periodiek onthult de onderstroom van (verborgen) ideeën en verlangens, gedachten en teksten die voor de Appel arts centre als een permanente inspiratiebron functioneren.

In deze allereerste editie van “The Shadowfiles” staat het schaduwproject “Take the Money and Run” centraal. Dit project werd in 2010 door de Appel gerealiseerd als onderdeel van de benefietveiling “Two in One”. De opbrengst van deze veiling, georganiseerd in samenwerking met Christie's en Witte de With, moest de renovatie van de toekomstige thuisbasis van de Appel aan de Prins Hendrikkade 142 mogelijk maken.

Onze genodigden o.a. Judith van Ingen (voormalig coördinator van Christie's en huidig directeur Grimm galerie), Suzanne Oxenaar (artistiek directeur Lloyds Hotel en bestuurslid de Appel), Alexander Mayhew (publicist en verzamelaar) vertellen op 14 januari vanuit een persoonlijk perspectief over de ‘ins and outs’ van de veiling en het daaraan gekoppeld project “Take the Money and Run”.

Marius Hofstede,ontwerper van The Shadowfiles, zal de avond feestelijk afsluiten als DJ Marius & Renkas (NON records).

Programma:

17.00 u Inloop
17.45 u Inleiding door Ann Demeester, Danila Cahen,
Nell Donkers en Edna van Duyn
17.55 u Judith van Ingen (Christie’s, Grimm Galerie)
18.10 u Alexander Mayhew (publicist, verzamelaar)
18.20 u Suzanne Oxenaar (bestuurslid,verzamelaar)
18.30 u DJ Marius & Renkas

De avond is gratis toegankelijk. Reservatie gewenst via reservation [​at​] deappel.nl

“The Shadowfiles” , prijs: 15 euro, is te koop in de Appel Jongensschool vanaf 14 januari en digitaal te bestellen