event
2010
meer dan 100.000 mensen schreeuwen om…

meer dan 100.000 mensen schreeuwen om cultuur!

22.11.2010

Het publiek heeft in groten getale gehoor gegeven aan de oproep om van zich te laten horen: afgelopen zaterdag hebben in bijna 70 steden en dorpen meer dan 100.000 mensen geschreeuwd om cultuur. Hiermee hebben zij het kabinet laten weten dat zij het niet eens zijn met de buitenproportionele bezuinigingsmaatregelen die de culturele sector worden opgelegd. Ook is de petitie op www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl door tienduizenden Nederlanders ondertekend.

De actie NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR is meer dan geslaagd; de bereidheid van het publiek om hun stem te laten horen is overweldigend gebleken. Mensen realiseren zich terdege dat de toegankelijkheid van cultuur in hun eigen directe leefomgeving op het spel staat en dat de tijdsdruk om er nog iets aan te doen enorm hoog is.

Het houdt niet op bij deze manifestatie. Op 22 november vindt in de Heineken Music Hall Leve de Beschaving – Nederland Schreeuwt om Cultuur! plaats; Een bont programma met cultuur als leidraad dat wordt gepresenteerd door Freek de Jonge en Giel Beelen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl.

De petitie op www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl loopt door tot de begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer.

NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR vond op zaterdag 20 november plaats in: Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Bergen op Zoom, Beuningen, Beverwijk, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Diepenheim, Doetinchem, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Franeker, Gorinchem, Gouda, Groesbeek, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Helmond, Hengelo, Heumen, Hilversum, Hoorn, Houten, Leerdam, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Lichtenvoorde,Maastricht, Malden, Middelburg, Nijmegen, Oss, Rotterdam, Ruurlo, Schiedam, Sittard-Geleen, Tholen, Tiel, Tilburg, Uden, Utrecht, Velp, Venlo, Wageningen, Weesp, West Maas en Waal, Wijchen, Woudrichem, Zaandam, Zeist, Zoetermeer, Zutphen, Zwolle.

See also