performance
2010
The C-Project; een Rendez-vous met…

The C-Project; een Rendez-vous met Claire C

25.11–12.12.2010

'I lost it, I’m lost, I lost it, I’m lost, I lost it, I’m lost’. Guillaume MaguireEnkele jaren geleden vond Sarah Vanhee een onaf manuscript van Guillaume Maguire waarin de onzekere, onheroïsche, enigszins verloren, Claire C. centraal staat. Gefascineerd door het personage, besloot ze dat het verhaal niet verloren mocht gaan.

In Het C-Project heeft Sarah Vanhee het boek van Maguire voltooid door zelf Claire te worden en in Amsterdam op zoek te gaan naar de andere personages uit het boek. Aan de hand vond ze het ontbrekende deel van Claire's identiteit en de rest van het verhaal. Via verschillende kanalen kwam ze in contact met mensen die zichzelf als mogelijk romanpersonage beschouwden. Aan de hand van hun ontmoetingen met Claire, werd het boek geschreven.Waar fictie en realiteit elkaar ontmoeten, is de plek waar de verbeelding geopend wordt. Zijn de mensen die Claire ontmoet ‘werkelijk’ of ‘fictief? Behoren zij tot de realiteit, of tot een wereld van verhalen? En hoe zit dat met de toevallige voorbijgangers? Zijn zij ongemerkt toeschouwers van een minimale performance, of behoren zijn zelf tot de grotere fictie, worden zij zelf geschreven? Elke ontmoeting met Claire is een readymade van het leven in de stad geworden. De stadsplattegrond wordt een web van verhalen, de openbare ruimte is het decor voor een zichzelf schrijvende roman. De blik van de ander vervangt de pen van de auteur.Elke ontmoeting is uniek, zo ook het Rendez-Vous met Claire C waar 'Het Wonderbaarlijke Leven van Claire C' wordt voorgesteld in al haar dimensies, kleuren en werkelijkheidslagen. Ghostwriter Klara Trajcev wordt door telkens een andere gesprekspartner ondervraagd over de praktische en filosofische aspecten van Het C Project en Claire C is er ook, in al haar wonderbaarlijkheid. woe 8 dec om 21.30 u. Frascati met Lex Bohlmeijer (nl)
www.theaterfrascati.nl

don 9 dec om 21.30 u. Frascati met Linda Polman (eng)
www.theaterfrascati.nl

vrij 10 dec om 20.30 u. de Appel Jongensschool met Tracy Metz (eng)zat 11 dec om 20.30 u. de Appel Jongensschool met Bahram Sadeghi (nl)

Toegang €5,-

Boek €18,-

Boek met korting €15,-

(op vertoon van toegangskaartje, alleen geldig op de avond van de voorstelling)

See also