performance
2010
David Weber-Krebs & Alexander Schellow…

David Weber-Krebs & Alexander Schellow "Een Voorspel"

29.05–13.06.2010
Restaurant La Place, Oosterdokskade 143

foto: Alexander Schellow

'Ik kijk rond en zie de ruimte op een andere manier dan ooit tevoren'. K. Keijer, Het Parool

Een voorspel draait om verwachting, hoop, verleiding – is een prelude voor wat komen gaat. Een nog niet ingeloste belofte. “Een Voorspel” is ook de titel van een nieuwe performance die David Weber-Krebs (BE/DE) en Alexander Schellow (DE) op uitnodiging van de Appel concipiëren. De performance “Miniature”, die ze in maart 2009 realiseerden ter gelegenheid van de uitluiding van de toenmalige huisvesting van de Appel in de Nieuwe Spiegelstraat, ging er aan vooraf.

In “Een Voorspel” wordt iedere individuele bezoeker een hoogstpersoonlijke belevenis aangeboden, in de vorm van een wandeling naar en door een enigmatische locatie. Weber-Krebs en Schellow creëren door kleine ingrepen een situatie waarbij het grensvlak tussen realiteit en verbeelding, feitelijkheid en fictie wordt verkend. Door op een subtiele manier verwachtingen te scheppen en de waarneming te sturen laten ze de deelnemer/kijker/bezoeker hernieuwd kijken en denken over een bijzondere plek in de stad Amsterdam.

Gesprekspartners: Anne Breure, Pablo Fontdevila, Noha Ramadan, Hendrik Willekens

Praktische informatie

Tickets: EU 7 /EU 3,5 (studenten)

De performances zijn voor één persoon en vinden doorlopend plaats van 29 mei tot en met 13 juni, door de weeks tussen half drie en 20.30 u. en in het weekend van 11.00 tot 18.00 u. Alleen op reservering. Via het telefoonnummer 020 4703535 kunt u een time-slot reserveren.

See also