performance
2009
Adam Pendleton " EL T D K Amsterdam"…

Adam Pendleton " EL T D K Amsterdam" "BAND"

13–14.12.2009
De Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam

Een driedelig programma bestaande uit twee performances en een tentoonstelling in een samenwerkingsverband tussen de Appel en Kunstverein, Amsterdam.

Part one
“three scenes”
Performance
23 sept. 2009 in Kunstverein, Amsterdam

Part two
“grey-blue grain”
Tentoonstelling
12 dec. 2009 – 31 jan. 2010
Locatie: Kunstverein, Ruyschstraat 4 III, Amsterdam

Een selectie (ruimtelijke) werken uit de periode 2007– 09, die zich concentreren op de abstrahering en instrumentalisatie van taaal en beeld.

Part three
“BAND”
Performance/film screening
13 en 14 dec.2009, 20.30 u.
Locatie: De Brakke Grond (Rode Zaal), Nes 45, Amsterdam
TICKETS EN RESERVERINGEN VIA DE KASSA VAN DE BRAKKE GROND: 020 626 68 66


Adam Pendletons “BAND” is een formele en inhoudelijke hermodellering van de film “Sympathy for the Devil” van Jean-Luc Godard. De originele film, gemaakt vlak na mei ’68, laat duidelijk de overgang zien van de Nouvelle Vague-periode naar een fase waarin Godards werk getuigt van een sterke politieke betrokkenheid.
BAND is een project in fases en begon tijdens het Toronto International Film Festival met een repetitie/film shoot en een live concert van de indie/post-punkgroep Deerhoof. Tijdens de Amsterdamse performance/ film screening wordt de eerste montage van het Toronto-materiaal vertoond en relicteert Pendleton teksten gebaseerd op werk van auteurs expliciet aansluitend bij Godards film, zoals ‘black power activist’ Eldridge Cleaver, of er zijdelings aan raken, zoals Gertrude Stein. De slotfase van "BAND" vindt plaats in het het najaar van 2010 in de vorm van een solotentoonstelling bij The Kitchen, New York.

Co-producers: Kunstverein, Amsterdam; Wayne Baerwaldt, Alberta College of Art + Design, Calgary; Noah Cowan, Toronto International Film Festival, Future Projections; met additionele ondersteuning van Rashida Bumbray, The Kitchen, New York.

See also