performance
2008
Jimmy Robert & Ian White – "MARRIAGE…

Jimmy Robert & Ian White – "MARRIAGE A LA MODE ET COR ANGLAIS"

07.02.2008
De Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam

Sinds 2006 produceert en presenteert de Appel, onder de noemer ‘Situations', met regelmatige intervallen en in samenwerking met partners ‘performances' van uiteenlopende makers in het eigen gebouw en op locatie. In het kader van Something Raw festival en i.s.m. met Theater & Productiehuis Gasthuis/Frascati, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en STUK - Leuven, presenteert de Appel de Nederlandse premiere van "MARRIAGE A LA MODE ET COR ANGLAIS" van Jimmy Robert (FR/BE) & Ian White (GB).

"Marriage à la Mode et Cor Anglais" opent met een verwijzing naar Mapplethorpe's bekende portret van de kunstenaars Robert Wilson en Philip Glass. Een beeld dat verwijst naar de noties herhaling, kunstmatigheid, pose en reproductie die kernbegrippen zijn in deze performance. Met een minimale, haast repetitieve bewegingstaal en recitaties van tekstfragmenten afkomstig van Roland Barthes en Frank O'Hara produceren Jimmy Robert en Ian White een aaneenschakelijking van beelden en maken ze van de theaterzaal een ‘kijkmachine'. Robert en White werkten eerder samen aan 6 things we couldn't do, but can do now gebaseerd op het werk Trio A van Yvonne Rainer (Tate Britain, 2004).

Voor meer informatie over Something RAW en de kaartverkoop zie: www.theaterfrascati.nl

Meet the Makers: vrijdag 8 februari 19:30 u.

Op vrijdag zal dramaturg Robert Steijn van de SNDO (School for New Dance Development in Amsterdam), in gesprek gaan met Jimmy Robert en Ian White over performatieve praktijken die zich verplaatsen van de ‘white cube’ naar de ‘black box’ en vice versa.

Locatie: de Appel. Taal: Engels. Toegang gratis.
Reservering verplicht: reservation@deappel.nl

Jimmy Robert & Ian White – Marriage à la mode et Cor Anglais

archive