performance
2007
Nicole Beutler "The Sensation is Real"

Nicole Beutler "The Sensation is Real"

28–29.04.2007
de Appel, Nieuwe Spiegelstraat 10, Amsterdam
Gedurende het hele jaar 2007 produceert en presenteert de Appel, onder de noemer 'Situations', met regelmatige intervallen 'performances' van uiteenlopende makers - van beeldend kunstenaars tot choreografen en schrijvers - die de notie van het 'live moment' onderzoeken.

Speciaal voor de Appel ontwikkelt de theatermaakster, choreografe en performer Nicole Beutler (Munich 1969) 'The Sensation is Real', een 'performatieve boekpresentatie'. Dit is ook de titel van een intrigerend boekje dat is uitgegeven parallel aan de performance 'Enter Ghost'. de Appel is dit jaar voor het eerst een partnerschap aangegaan met het springdance/festival, het jaarlijkse internationaal hedendaagse dans- en performance festival in Utrecht, waarbij 'Enter Ghost' is geprogrammeerd in theater Kikker.
*****
'The Sensation is Real' beslaat een reis door een persoonlijk archief, dat met zijn talloze historische verwijzingen naar seances - zoals gangbaar in de negentiende eeuw -, elfjes, Noh-theater en Shakespeare's ideeën over het bovennatuurlijke getuigt van een spookachtige kracht. Beutler neemt u mee door de tentoonstellingsruimtes van de Appel, en verleidt u op poëtische wijze haar wereld met spoken en bovennatuurlijke krachten te betreden.

voor meer informatie over Nicole Beutler:
www.associationlisa.com/nicole/nicolehome.htm

Na afloop is er gelegenheid het boek te kopen gedurende een after-party in de Appel - met drankjes en dj.
See also