event
2018
Arhgbrou 4.3 mbi-eshobi surround…

Arhgbrou 4.3 mbi-eshobi surround sessions with Em’kal Eyongakpa

18.07.2018
19:00–21:00
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam
If you would like to attend, please rsvp to reservations [​at​] deappel.nl

‘Arhgbrou 4.3’, onze derde 2 UNLIMITED evenement op woensdag 18 Juli om 19:00 is een mbi-eshobi surround evenement met kunstenaar Em’kal Eyongakpa. Door een ruimte open te stellen voor inheemse geluid, benadert Eyongakpa het doorleefde, het onbekende en het collectieve door ritueel gebruik te maken van repetitie en transformatie alsmede  door het bouwen van intrigerende geluidsomgevingen voor gezamenlijk gebruik.

Arhgbrou 4:3 is een reeks surround sonische experimenten, interventies/sonische monumenten, gebaseerd op niet wiskundige combinaties en transformaties van field recordings, alledaagse en akoesmatische geluiden gecombineerd met meer dan 13 ritmische variaties van de Golf van Guinee. Arhgbrou 4:3 herziet ritmische principes van Malleh, Mukonge, Etokobi en Newen met toegepaste vocalen die de lyriek van publieke aspecten van Ekpe, en de esthetiek van Ahon's sacrale samenleving. Het gebruikt een quad systeem en 3 sub-woofers, versterkt door "arhgbrou" en "eMungoWest', elektronische interfaces ontwikkeld door de kunstenaar. 

Voor de sessie bij De Appel zal de kunstenaar voornamelijk ultrasone opnames van rondom de Bijlmer gebruiken om zo de sonische aspecten van water te overwegen als een geneesmiddel, herdenkingen en marteling binnen huidige verzetsbewegingen.

zie ook2 UNLIMITED )

Foto's van het evenement:

See also