lezing/discussie
2016
Majit Krishna Kaur & Emma…

Majit Krishna Kaur & Emma Wolukau-Wanambwa

23.04.2016
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

De discussie tussen Majit Krishna Kaur en Emma Wolukau-Wanambwa is het openingsevenement van het Co-Speaking Programme dat hoort bij het project YOU MUST MAKE YOUR DEATH PUBLIC. Dit project is onderdeel van het grotere project Untitled (two takes on crisis) en vindt plaats bij de Appel arts centre van 23 april tot 12 juni 2016. Het project is een initiatief van het Curatorial Programme 2015-2016 van de Appel.

Een belangrijk onderdeel van You Must Make Your Death Public is het uitnodigen van individuen en groepen mensen als co-speakers in de Appel. De activiteiten van het project zijn niet gericht op een bepaald publiek of bepaalde groepen mensen, maar zijn hebben als doel een co-speaking proces op te zetten met bestaande groepen mensen die zich bezighouden met hedendaagse vormen van crisissen en daarover in gesprek gaan. Het wordt geprogrammeerd in de vorm van film screenings, presentaties, gesprekken en groepsbijeenkomsten.

Bij dit eerste evenement worden sprekers uitgenodigd om te reflecteren op het instituut als een geheel, en de normen en waarden die het reproduceert.

Biografie:

Manjit Krishna Kaur is Creative Director van het Fifth Friday Sisterhood, gevestigd op het Mezrab Cultural Centre in Amsterdam. Ze heeft een MA van DasArts en is actief als schrijfster, journalist, sociaal activist en performance kunstenaar. Kaur is Brits-Aziatisch en woont al zo’n 30 jaar in Nederland.

Emma Wolakau-Wanambwa werkt met een grote verscheidenheid aan media, waaronder installatie, geluid, video, fotografie, prints en tekeningen.

Wolakau-Wanambwa werd geboren in Glasgow (GB) in 1976, en studeerde Engelse literatuur aan de Cambridge University (GB) en Fine Art aan de Slade School of Fine Art, University College in Londen (GB). Voordat ze zich aansloot bij het UdK Graduiertenschule, nam ze deel aan het LUX Associate Artists Programme (GB) en een Fine Art Researcher aan de Jan van Eyk Academie (NL)

www.wolukau-wanambwa.net

Toegang events

Entree regulier tentoonstellingsentree + 3 euro
Er is een combiticket voor 15 euro (exclusief de entree tot de tentoonstelling). Deze combiticket geeft toegang tot alle activiteiten bij Untitled (two takes on crisis).

Irwan Ahmett & Tita Salina – Total Cleansing Act (Purchase Order) Curatorial Programme 2016 Untitled (Two Takes On one Crisis) You Must Make Your Death Public by curators Jussi Koitela, Renee Mboya, Asep Topan

collection (unintended), 2016