screening
2015
An Emotional Sherpa

An Emotional Sherpa

22–26.09.2015
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Entrée via Moes bar en restaurant
Prins Hendrikkade 142 souterrain
Entree: Gratis

In aanloop van het performance event Midsummer Night Scream presenteert de Appel arts centre in de voorafgaande week de film An Emotional Sherpa van de Noorse kunstenaar Trygve Luktvasslimo. Luktvasslimo is een van de kunstenaars die tijdens Midsummer Nights Scream een performance geeft.

Gedurende een dag volgt An Emotional Sherpa de succes gedreven podiumkunstenaar en zelfverklaarde profeet Thor. Samen met zijn dochter, Sandy Bell (Elise Paixão) heeft hij een populaire muziek-duo gevormd die het kleine gezin redelijke bekendheid heeft gebracht. Thor (Trygve Luktvasslimo) raast richting een vaag doel van oneindige zelfvervulling, terwijl Sandy Bell de mate van isolatie waar zij in vast is gekomen zat begint te raken en op het punt staat haar vader en iedereen om zich heen duidelijk te maken waar het op staat. De film introduceert ook Ocean (Suzana Borges), een glamoreuze TV presentatrice. In een intiem monoloog toont Ocean een blik op de scheiding die zij ervaart tussen haar persoonlijke leven en haar opgebroken publieke persona.

Aan de ene kant heb je de schijn dat spirituele verankering slechts een tembaar aspect is van zelfontwikkeling. Anderzijds heb je de kennis dat visioenen en dromen van persoonlijke succes voort moeten komen uit een poel van onbedwingbaarheid. An Emotional Sherpa behoort tot een serie films, performances en teksten die kijken naar hoe deze ruimte aan de rand van een zwart gat wordt omvat.

De film is 22 minuten lang.