locussolus
2015
Diego Tonus Five Cases of Intrusion

Diego Tonus Five Cases of Intrusion

04–30.08.2015
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Tot en met 30 augustus presenteert de Appel arts centre Five Cases of Intrusion van Diego Tonus, vernoemd naar het eerste kunstenaarsboek van Tonus. Te zien is nog nooit gepresenteerd achtergrondmateriaal uit zijn kunstenaarspraktijk. Er zijn notities uit het ontstaansproces van vijf projecten uit de afgelopen jaren, aangevuld met gefilmde documentatie van diverse performances.

Op dinsdag 18 augustus wordt het boek Five Cases of Intrusion in de Appel gelanceerd, van 17 – 18 uur. Uitgegeven door Archive Books (Berlijn).

Gelieve vooraf te reserveren door een e-mail te sturen naar: reservation [​at​] deappel.nl

Het boek Five Cases of Intrusion bevat transcripties van geheime opnames die de kunstenaar gemaakt heeft tijdens openbare en besloten events, waarbij zijn werk werd gepresenteerd. In iedere hoofdstuktitel geeft Tonus de betreffende situaties weer. Bij de teksten verschijnen nog nooit getoonde afbeeldingen, die het werk niet zozeer documenteren maar begeleidende uitleg geven. Samen met voorbereidende schetsen biedt het geheel de lezer en kijker een interpretatie van de kunstenaars praktijk van Diego Tonus.