tentoonstelling
2015
Collected tales of mi(s)s(ed)fortune II…

Collected tales of mi(s)s(ed)fortune II door Nina Jan

01.05–07.06.2015
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Collected Tales of Mi(s)s(ed)Fortune II is een ongewone poëzie boeklancering van Nina Jan in de vorm van een performance. Door een uitdagend rollenspel begeleidt kunstenares Nina Jan het publiek in een gesprek over de realiteit in het leven van een kunstenaar.

Documentatie: te zien tot en met 7 juni bij de Appel arts centre

Met deze roluitwisseling schets Nina Jan een beeld van haar eigen identiteit en wordt ze een spiegel waarin verschillende versies van haarzelf tot leven komen. Hoe gaan de verschillende identiteiten om met deze gedachtes? In hoeverre is fictie deel van het proces? Poëzie wordt gebruikt als een alibi om een aantal oncomfortabele vragen te stellen over de condities van kunstenaars nu.

In 2013 voerde Nina Jan haar performance Collected Tales of Mi(s)s(ed)Fortune I op in haar geboortestad Škofja Loka in Slovenië. Elke keer als ze hier terugkeert komt er, tot haar verbazing, steeds opnieuw een discussie op gang over de ervaring van het publiek tijdens deze performance. De reacties van het publiek dagen het tempo van dit evenement uit, als iets wat voor altijd verloren gaat zodra de performance over is.

In een poging de performance die ze jaren geleden uitvoerde te herbeleven en de herinneringen die nog steeds bestaan bij het publiek te omvatten toont de Appel arts centre documentatie van de performance in Slovenia in het souterrain tot 10 mei.

Nina Jan (Slovenië, 1986) is een conceptueel kunstenares, performer en schrijfster. Haar werk bestaat onder andere uit performances, installaties, film en internet kunst. In haar werk onderzoekt ze vaak de publieksvriendelijke manieren van interactiviteit. Hierbij worden vragen gesteld over het artistieke proces en de positie van de kunstenaar zelf. Recent trekt ze meer en meer naar het concept van het collectief produceren van werk. Dit onderwerp sluipt stil haar werk in. Nina Jan is momenteel bezig met het afronden van haar master aan de filmacademie in Amsterdam. Haar afstudeerproject betreft een online platform met de titel: The Museum of (un)sent emails.

Meer informatie:
http://nina-mpom.org
www.museumofunsentemails.org
www.a-la-cart.com

Collected Tales of Mi(s)s(ed)Fortune II is georganiseerd door Renata Cervetto (1985, Argentie) in samenwerking met KUD NUM en ondersteund door Ammodo.