event
2014
Uitreiking Prijs Jonge Kunstkritiek

Uitreiking Prijs Jonge Kunstkritiek

11.12.2014
Stedelijk Museum, Amsterdam

Op 11 december 2014 wordt voor de vierde keer de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek uitgereikt. De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 is een initiatief van Het Mondriaan Fonds, het Stedelijk Museum, de Appel arts centre, Witte de With Center for Contemporary Art, STUK Kunstencentrum en Vlaams-Nederlands Huis deBuren en bedoeld voor talent onder de 35 jaar.

Op 11 december 2014 wordt voor de vierde keer de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek uitgereikt. Tijdens de uitreiking zullen de hoofdprijzen worden uitgereikt in de categorie Essay en Recensie. Ook zullen de winnaars van de basisprijzen bekend worden gemaakt:

- Het schrijven van teksten voor de publicatie van de Prix de Rome 2015;
- Een schrijvers-residentie in Parijs, op uitnodiging van Vlaams-Nederlands Huis deBuren;
- Het schrijven van een recensie over - en een verzorgde reis naar - een tentoonstelling in een Europees museum. Deze recensie zal worden gepubliceerd in Metropolis M.

Genomineerden

Essay
Laure van den Hout, 1986
Sarah Késenne, 1980
Fabiënne Rachmadiëv, 1985

Recensie
Laurens Otto, 1988
Richtje Reinsma, 1979
Sam de Wilde, 1982

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 is een initiatief van Het Mondriaan Fonds, het Stedelijk Museum, de Appel arts centre, Witte de With Center for Contemporary Art, STUK Kunstencentrum en Vlaams-Nederlands Huis deBuren en bedoeld voor talent onder de 35 jaar. Met deze prijs zetten de samenwerkende instellingen zich in om de discussie over en de productie van kunstkritiek en kunstjournalistiek in het Nederlands-Vlaams taalgebied te bevorderen en te vernieuwen. Zie ook: jongekunstkritiek.net

Locatie: Stedelijk Museum Amsterdam, Auditorium

Reserveren is verplicht: stuur een e-mail naar reservations@stedelijk.nl met vermelding van uw volledige naam, e-mailadres, telefoonnummer ovv de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 11 december 2014.