event
2014
Curating and dealing performance

Curating and dealing performance

30.11.2014
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Speciaal event plaats in het kader van het Amsterdam Art Weekend.

Parallel aan het reguliere programma van tentoonstellingen, performances, lezingen en discussies, is de Appel arts centre ook organisator en gastvrouw van twee professionele ontwikkelingsprogramma's, het Curatorial Programme en het Gallerist programma, hier doen (aspirant) curatoren en galeriehouders uit alle hoeken van de wereld aan mee en verfijnen met deze opleidingstrajecten hun deskundigheid en curatorschap.

Tijdens het Amsterdam Art Weekend zijn de huidige deelnemers van beide programma’s in Amsterdam. In dit kader organiseert de Appel arts centre een publiek programma met presentaties en een tafeldebat, waarin de uitdagingen van performancekunst vanuit zowel de non-profit sector en het commerciële circuit worden besproken. Hoe kunnen performances opnieuw worden geactiveerd? Hoe werkt een gallerist samen met een performancekunstenaar? Moeten performances van tijd tot tijd gerestaureerd worden? Wat betekent het om performances te verzamelen of te verkopen?

Met bijdragen en presentaties van Hendrik Folkerts (Curator Public Program, Stedelijk Museum, Amsterdam), Eva Wittocx (Curator, Museum M, Leuven), Ellen de Bruijne (Directeur, Ellen de Bruijne Projects, Amsterdam) en Lorenzo Benedetti (Directeur, de Appel arts centre, Amsterdam). Georganiseerd en gemodereerd door Guus van Engelshoven (Public Programmes & Research, de Appel arts centre, Amsterdam).

Toegang
Beperkte capaciteit, reservering gewenst. Bestel uw kaarten door een email te sturen voor 6 november naar reservation@deappel.nl met als titel ‘Public Program’. Extra kaarten kunnen op de locatie gekocht worden.

Toegangsprijs regulier + € 3
Graag reserveren door een e-mail te sturen naar: reservation [​at​] deappel.nl

Meer informatie over het Amsterdam Art Weekend

See also