event
2011
Curating in the Gallery field Een…

Curating in the Gallery field Een prelude op the Gallerist Programme

28–29.11.2011

Een korte intensieve workshop door de Appel arts centre, Amsterdam en The Fair Gallery (gb agency, Parijs; Hollybush Gardens, Londen; Jan Mot, Brussel; Raster, Warschau)

Maandag 28 & Dinsdag 29 november, 10.00 - 19.30 uur, workshop (beperkt aantal deelnemers, aanmelding verplicht)
Rijksakademie, Sarphatistraat 470, 1018 GW Amsterdam

De Appel arts centre en the Fair Gallery organiseren de korte intensieve workshop ´Curating in the Gallery Field´ als een prelude op het jaarlange traject the Gallerist Programme.

Intensieve workshop Curating in the gallery field

De workshop wordt beide dagen ingeleid met een introductielezing. Hierna wordt een dilemma of situatie gepresenteerd als casus welke de basis vormt voor een interactieve opdracht tussen deelnemers en tutors. De dagen worden besloten met een discussie tussen deelnemers en externe experts die feedback bieden op de resultaten van bovengenoemde opdracht.

De eerste dag van de workshop is gewijd aan een van de cruciale gelegenheden voor promotie en presentatie voor een galeriehouder: de kunstbeurs. Wat zijn de onderlinge vehoudingen tussen de aanwezige partijen (kunstenaars, verzamelaars, collectioneurs, curatoren, pers)? Hoe ga je om met de beperkte presentatiemodellen? Hoe vertegenwoordig je jouw lange termijn interesses en stal het beste door deze tijdelijke presentatie? Terugkijkend op de eerste dag, waar de praktische kant en de kansen van de kunstbeurs aan bod komen, wordt op de tweede dag een verregaande analyse van de kunstmarkt gepresenteerd.

Workshops worden gegeven door: Jennifer Flay (Director FIAC), Suhail Malik & Andrea Phillips (Goldsmiths, University of London), Francesco Manacorda (Director Artissima), Richard Flood (Director of Special Projects and Curator at Large), Olav Velthuis (Economic sociologist), Jonas Zakaitis (Tulip&Roses, Brussels) naast anderen.

Aanmelden voor de workshop:
Kosten: €250,-
Kandidaten worden gevraagd een korte biografie (300 woorden) en motivatie (500 woorden) te sturen, waarin toelichting wordt gegeven op zijn of haar interesse om te werken in de commerciele sector.
Deelnemers zijn verantwoordelijk voor hun eigen reis en verblijf. De Appel biedt voor deelnemers een gereduceerd tarief aan op reserveringen bij het Lloydhotel.

Deadline voor aanmelden: 15 oktober 2011.
Aanmeldingen moeten worden gestuur naar: nathaliehartjes [​at​] deappel.nl, onder vermelding van 2 day intensive

Noot: Wij streven naar een diverse groep deelnemers, waarin verschillende geografische thuisbases, als ook verschillende niveaus in opleiding en ervaring worded vertegenwoordigd. De uitslag van de workshopselectie is niet noodzakelijkerwijs representatief voor toekomstige jurybeslissingen voor het jaarlange traject.

See also