event
2011
Booktour

Booktour

06.02.2011

de Appel en Kunstverein presenteren:

BOOKTOUR
6 februari
14.00 – 20.00


Naar aanleiding van de lancering van een aantal nieuwe publicaties zullen er op 6 februari verschillende boekpresentaties plaatsvinden op diverse locaties in de Amsterdam.

Programma :

14.00 – 16.00
Kunstverein en de Appel presenteren:

The Encyclopedia of Fictional Artists
Locatie: Ambassade Hotel, Herengracht 341, Amsterdam

U krijgt tijdens deze 2 uur de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een ontmoeting onder vier ogen met de ‘woordvoerder’ van The Encyclopedia of Fictional Artists.

The Encyclopedia of Fictional Artists is in 2000 voor het eerst in het Nederlands gepubliceerd en bestaat uit een bloemlezing van fictieve biografieën van door schrijvers in het leven geroepen kunstenaars, vanaf het begin van de zeventiende eeuw tot op heden, door auteur en redacteur Koen Brams. The Addition is een redactioneel commentaar van de Nederlandse curator en schrijver Krist Gruijthuijsen, die kunstenaars uitnodigde te reflecteren op het streven en ideaal van de encyclopedie om de idee van fictie te deconstrueren.

The Encyclopedia of Fictional Artists zal op 17 maart ook in Londen worden gepresenteerd in The David Roberts Foundation. Voor meer informatie klik hier

16.00 – 18.00

de Appel presenteert:
An Exhibition-Another Exhibition
locatie: de Appel Jongensschool, Eerste Jacob van Campenstraat 59, Amsterdam

An Exhibition-Another Exhibition is de eerste monografie van Valérie Mannaerts. De presentatie van het boek valt samen met Mannaerts solo tentoonstelling "Diamond Dancer", die gelijktijdig te bezichtigen is in de Appel Jongensschool.


In haar werk breidt Valérie Mannaerts het medium collage uit naar ruimtelijke objecten. Zij onderzoekt uiterlijke kenmerken en bevraagt de relatie tussen organische en anorganische vormen, de autonomie van objecten en de verhalen die daarin verborgen liggen. In 2010 bouwde Valérie Mannaerts het eclectische beeldenpark Blood Flow in Extra City (Antwerpen). Samen met Diamond Dancer vormt deze tentoonstelling de basis voor de eerste monografie van Valérie Mannaerts, die ze ontwierp als een uitgebreide catalogus vol beelden en gedachten over haar werk inclusief een essay van Anselm Franke en een discussie tussen Valérie Mannaerts en Ann Demeester.


Speciaal voor de boekpresentatie zal er een gesprek plaatsvinden tussen de kunstenaar, Ann Demeester en Anselm Franke. Valérie Mannaerts zal eveneens boeken signeren.

Op 10 februari zal An Exhibition-Another Exhibition tevens gepresenteerd worden in Wiels te Brussel.

18.00 – 20.00
Kunstverein Amsterdam, Milaan en New York presenteren:
- Ginger&Piss #2
- I’m On Your Side en On View
- Worldwide for the Month Of

Locatie: Kunstverein, Ruyschstraat 4 III, Amsterdam

In het kader van samenwerken zal Kunstverein tesamen met haar zusterorganisaties in Milaan en New York drie nieuwe publicaties presenteren gevolgd door een performance door Nils Bech

-Ginger&Piss #2
Gay is het onderwerp van de tweede editie van Ginger&Piss (Kunstverein’s incidentele in-house magazine) en borduurt spelenderwijs voort op allerhande (non) thema’s die in het blad aan bod komen. Als werkwoord en uitdrukking (misschien zelfs als vloek) lijkt Gay minder eendimensionaal dan Loud, het eerste thema van Ginger&Piss. Opzichtig tentoongesteld als interne elegantie en compulsieve paranoia zetten de artikelen in deze uitgave de reis van Ginger&Piss voort richting vlekkeloze speculatie.

-I’m On Your Side
De publicatie I’m On Your Side fungeert als het vierde deel van een project van Heman Chong voor Kunstverein (Milaan). Het bestaat uit drie afzonderlijke essays geschreven door Alessandra Pggianti, Andrea Wiarda en Katia Anguelova, co-directeuren van Kunstverein (Milaan). I’m On Your Side ontvouwt zich als een verzameling gedachten over de introductie van een knooppunt in het culturele landschap van Milaan. Naast de onafhankelijke onderdelen wordt door deze interventie een zwevende wereld van beelden geplaatst, geselecteerd uit de door Chong geproduceerde God Bless Diana, 2000 - 2004.

-On View, Worldwide for the Month Of
Kunstverein (NY) lanceert haar agenda voor 2011, voor deze gelegenheid zijn 12 kunstenaars gevraagd nieuw werk aan te leveren. Deze twaalf verzamelde werken vormen een tentoonstelling die een jaar duurt en zich wereldwijd laat opnemen in kantoren, appartementen en studio’s. Met bijdragen van o. a.: Josephine Meckseper, Kathy Garcia, Michael Smith, Dexter Sinister en Judi Werthein.


Voor meer informatie neem contact op met:
Kunstverein
Ruyschstraat 4 III
1091 CB, Amsterdam
+31 (0) 204277603
office [​at​] kunstverein.nl
www.kunstverein.nl

de Appel arts centre
Tel +3120 6255651
press [​at​] deappel.nl