performance
2009
Geannuleerd: Sturtevant “Spinoza in…

Geannuleerd: Sturtevant “Spinoza in Las Vegas”

13.09.2009
De Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam

Het spijt ons u te moeten meedelen dat de performance "Spinoza in Las Vegas" van Sturtevant die op het programma stond voor 13 september, is geannuleerd vanwege een blessure van de kunstenaar. Eventuele kosten voor gekochte kaarten kunnen worden verhaald via Theater Frascati (via Pieter Buwalda tel. 020 7516400). Onze welgemeende excuses voor het ongemak.
We willen iedereen, met name de Spinoza Manifestatie en Theater Frascati, toch hartelijk bedanken voor hun bijdrage en hopen u te mogen verwelkomen op een ander moment.

“Spinoza in Las Vegas” is een productie van Tate Modern, Londen.

“Spinoza in Las Vegas” is het eerste theaterstuk van de Amerikaanse kunstenaar Sturtevant. Sturtevant wordt beschouwd als een voorloper van de 'appropriation art'. Sinds midden jaren ’60 realiseert zij remakes van (iconische) werken van andere kunstenaars, zoals Robert Rauschenberg, Jasper Johns, Frank Stella en Andy Warhol. Door middel van haar conceptuele denken onderzoekt ze de radicale kracht van herhaling. Met de excessieve wereld van Las Vegas als setting – met zijn gokautomaten, danseressen en neonverlichting - laat de performance de avonturen van Spinoza zien, radicaal verplaatst naar een onze hedendaagse cyberwereld. “Spinoza in Las Vegas“ heeft naast Spinoza een aantal onverwachte karakters in de bezetting, zoals een dummy, een buikspreker, een rij ‘teeny-boppers’, rappers en zelfs wat FBI agents. Dit nieuwe stuk vol vermaak en dwaasheid stelt tegelijkertijd gevoelige actuele kwesties aan de orde en is een krachtige kritiek op Spinoza’s werk.

“Spinoza in Las Vegas” vindt plaats in het kader van de manifestatie “My Name is Spinoza”, De manifestatie “My name is Spinoza” is een initiatief van de Amsterdamse Spinoza Kring, ontwikkeld door SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) in samenwerking met de Stichting Spinoza Centrum Amsterdam.

Locatie: De Brakke Grond
Tickets: 12 EUR
Reserveringen via 020 626 68 66