event
2008
Finissage van de tentoonstelling van…

Finissage van de tentoonstelling van Marc Camille Chaimowicz & Presentatie van de nieuwe F.R David

07.09.2008
de Appel, Nieuwe Spiegelstraat 10, Amsterdam

Op zondag 7 september, de laatste dag waarop u de tentoonstelling "In the Cherished Company of Others" van Marc Camille Chaimowicz in Amsterdam kunt bezoeken (de tentoonstelling reist hierna door naar het PMMK in Oostende - 28 sept. tot 15 dec.), presenteert de Appel een prikkelend namiddagprogramma met:

Om 14 u. Rondleiding door de tentoonstelling met directeur Ann Demeester. Reserveren kan via reservation@deappel.nl.

Om 16 u. De presentatie van een nieuwe uitgave van F.R.David, het ‘journal’ uitgegeven door de Appel dat zich richt op de status van taal in de hedendaagse kunstpraktijk: F.R.David “A is for ‘orses”*.

Deze editie van FR David (ed. Will Holder) vertrok vanuit een specifieke interesse in zogenaamde 'ideolecten' of persoonlijke dialecten waarbij de actieradius geleidelijk aan verder werd uitgebreid naar noties als 'geschreven abstracties van gesproken taal' en wiskunde als een subjectieve i.p.v. objectieve categorisatiemethodologie. F.R.David “A is for ‘orses” (10 eur. 216 pag.) met bijdragen van Ackroyd, Andrade Tudela, Deball, de Cointet en vele anderen is verkrijgbaar bij de Appel en wordt gedistribueerd door Idea Books.

Aansluitend kunt u de vertoning van de documentaire "Poto and Cabengo" (Jean-Pierre Gorin, 1980) bijwonen. Poto en Cabengo zijn de namen van een identieke tweeling die een eigen ‘persolect’ of geheimtaal hebben ontwikkeld die zij tot aan rond hun achtste jaar gebruikt hebben.

*De F.R.David “A is for ‘orses” zal na de presentatie in de Appel ook gepresenteerd worden op de volgende data en internationale locaties:

Londen
5 sept 2008 vanaf 19 u.
Cubitt, 8 Angel Mews

Nantes
12 sept. 2008

Montehersmo (Spanje)
25 sept.2008

(Als onderdeel van een seminar met Francois P.)

Parijs
17 okt. 2008

Section 7/ Castillo Corrales

Berlijn
Okt/nov. 2008