tentoonstelling
2008
"The artist is a mysterious…

"The artist is a mysterious entertainer"

02–22.06.2008
de Appel, Nieuwe Spiegelstraat 10, Amsterdam

Opening: 1 juni vanaf 17 u.

Curator: Vanessa Desclaux (UK)

Tentoonstelling en Performanceprogramma

kunstenaars: Guy de Cointet (FR/US), Mario Garcia Torres (MX/US), Benoit Maire (FR), Matt Mullican (US), Trisha Donnelly (US) en Allen Ruppersberg (US).

“The artist is a mysterious entertainer” heeft als uitgangspunt de permanente installatie/vloersculptuur van Allen Ruppersberg, gesitueerd op de bovenste verdieping van de Appel. Ruppersberg’s “Library Floor” (1994) is gemaakt van zwart/wit geblokt linoleum waarop woorden zijn geschreven die staan voor toevoegingen aan de denkbeeldige bibliotheek van de kunstenaar. Dit werk neemt tijdens de tentoonstelling verschillende gedaantes aan; het dient zowel als fysiek als conceptueel kader voor de presentatie van gastcurator Vanessa Desclaux. Met Ruppersbergs imaginaire bibliotheek als uitgangspunt, belicht de kortlopende tentoonstelling de veelzijdige rol van de kunstenaar als auteur, verteller en fictief personage uitgaand van verschillende kunstpraktijken die affiniteit hebben met de performatieve dimensie van taal en het ‘construeren’ van fictie.

Performances en publiek gesprek:

Zondag 1 juni en zaterdag 21 juni, 19 u.
Performances van Guy de Cointet (FR/US): “Two Drawings” en “My Father’s Diary”, uitgevoerd door Mary Ann Glicksman (US/FR)

Zondag 8 juni, 16 u.
Allen Ruppersberg in gesprek met curator Moritz Kung (CH/BE).


Rondleidingen door de tentoonstelling met curator Vanessa Desclaux: zaterdag 7 juni en zaterdag 21 juni beiden om 15 u.
Reservering verplicht via reservation [​at​] deappel.nl