presentatie
2023
A Seat For A Table A Sun For The Sky…

A Seat For A Table, A Sun For The Sky – The 2023 Artistic Research Graduation Show

10–17.06.2023
02:00–07:00
Opening: 9 juni 18:00

A Seat For A Table, A Sun For The Sky
De Artistic Research Graduation Show 2023 (Universiteit van Amsterdam)

De Appel ontwikkelt kunstprojecten samen met buurtbewoners, (kunst)scholen en instellingen. Wederzijdse uitwisseling en leren van elkaar zijn daarbij van groot belang. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat wij de afstudeershow Artistic Research 2023 van de rMA-studenten van de Universiteit van Amsterdam zullen presenteren.

De master Art and Performance Research Studies is een tweejarig programma voor studenten die geïnteresseerd zijn in het doen van historisch, theoretisch en praktijkgericht onderzoek naar de beeldende en performatieve kunsten. Centraal in het programma staat dat de studenten reflecteren op en onderzoek leren doen in een inter- en crossdisciplinair kader en de positie van de kunsten en de kunstenaar in de samenleving leren te begrijpen. De studenten van de afstudeerrichting Artistic Research hebben de Appel enkele maanden geleden benaderd om de mogelijkheden van een samenwerking te verkennen. Het resultaat van deze wederzijdse uitwisseling is de afstudeershow "A Seat for a Table, A Sun For The Sky".

De twaalf deelnemers maken gebruik van methoden van artistiek onderzoek, belichaamd in verschillende vormen. Hun huidige onderzoek draait om kunst en performance - het verwerken, veranderen, verweven, omhullen en onthullen van materiële narratieven. De presentatie wordt aangevuld met een publicatie en een publieksprogramma, bestaande uit gastcolleges, performances en installaties.

Zoals de afgestudeerden zelf zeggen: "Voortbouwend op onze verscheidenheid presenteren we een procesgerichte show die onze verschillende disciplines, contexten en wensen waarborgt. We nodigen u van harte uit meer te leren over onze onderzoeksprocessen aan de hand van werken die een speels, educatief en vrolijk element uitdragen. We zijn benieuwd hoe ons cluster van werk een thuis vindt binnen de Appel, en zich vervolgens verder uitspreidt in de publieke sfeer. Een show, een happening, een evenement – een tijdelijk moment waarop onze huidige individuele en collectieve projecten naar buiten toe gepresenteerd worden, terwijl onze collectieve dialoog in beweging blijft.”

De afstudeershow opent haar deuren op 9 juni tussen 18:00 en 22:00 uur. Tussen 10 en 17 juni is de afstudeershow elke dag geopend tussen 14:00 en 19:00 uur (met uitzondering van maandag 12 juni). Meer informatie over het publieksprogramma is hieronder te vinden.