event
2022
Ocean Blue: 2022 Keynote and CP Seminar…

Ocean Blue: 2022 Keynote and CP Seminar with Mayra A. Rodríguez Castro

17–20.01.2022
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam

Ocean Blue
2022 Keynote en Open CP Seminar
met Mayra A. Rodríguez Castro

Livestream evenement: 17 januari, 18:30
de Appel 2022 Keynote met Mayra A. Rodríguez Castro

de Appel's 2022 Keynote op 17 januari zal worden gepresenteerd door dichter, schrijver en vertaler Mayra A. Rodriguez Castro (Bogotá, Colombia), waarin zij het concept van passage zal beschouwen als een moment van helderheid. Castro zal met de boot naar Europa reizen, de Queen Mary II, welke op 3 januari 2022 vanaf New York zal vertrekken en op 12 januari in Hamburg arriveert. De rest van haar reis zal met de trein voortgezet worden, reizen over grond en oceaan, vlak boven de kromming van de aarde.

"Als het continent de grond was, grund in de moderne filosofie, dan pleit de uitgestrekte oceaanzee, met haar archipels en diepten, voor iets anders. Van de transatlantische slavenhandel, tot de eerste verkenning van de kust van New York in 1609 aan boord van het Nederlandse schip 'Halve Maen', tot aan de Molukken en moderne handelsroutes; talloze geschiedenissen van doortocht vormen de esthetische, financiële en epistemologische graadmeters en ideaalbeelden van onze tijd. De Nieuwe Wereld werd ontdekt; het land werd ingeperkt. De koloniën werden gevuld met schilderachtige streken en industrie, elk spoor scheidde woord van wereld."

Kijk hierboven terug naar de 2022 Keynote.

18-20 januari
Open CP Seminars met Mayra A. Rodríguez Castro en gasten (via Zoom)

Mayra A. Rodríguez Castro zal bij aankomst in de Appel naast de Keynote ook drie seminars verzorgen. De drie sessies; 'I Love, I Do' van Arlette-Louise Ndakoze (18 januari), 'Interlude' (19 januari) en 'The Death of the Occident' van Nathanaël (20 januari), zullen ideeën van materie, symbool en artefact ontleden. Elke sessie zal de reis verlengen die door Rodríguez Castro op zee werd aangevat, waarbij aanvaringen in kunst en conversatie worden bestudeerd, alsof deze voor het eerst aan de horizon verschijnen.

De seminars op 18 en 19 januari zullen om 10:00 beginnen, op 20 januari begint de seminar om 14:00. Alle seminars duren 1,5 uur.

Om deel te nemen aan een, of meerdere, van de seminars via Zoom kunt u een e-mail sturen naar reservations [​at​] deappel.nl

Over Mayra A. Rodríguez Castro:

Mayra A. Rodríguez Castro is een Colombiaanse schrijver en vertaler. Zij is de redacteur van ‘Dream of Europe: selected seminars and interviews: 1984-1992’ (Kenning Editions, 2020). Ook is zij is een voormalig postdoctoraal onderzoeker aan het John F. Kennedy Instituut voor Noord-Amerikaanse Studies (Freie Universität Berlin, 2018) en ontvanger van de Anne Waldman Fellowship (Naropa University, 2019). Rodríguez Castro woont in New York.

Over de gasten en seminars:

18 januari: Arlette-Louise Ndakoze

Arlette-Louise Ndakoze is filosoof, fictieschrijver en
curator die onderzoek doet naar pan-Afrikaanse wetenschappen en hun vormen van bemiddeling. Al meer dan
tien jaar heeft Ndakoze onderzoek gedaan naar artistieke en intellectuele bewegingen in
Rwanda en andere Afrikaanse landen. Zij heeft lezingen gehouden op het Humboldt
Forum; From the Mausoleum to the Momentum (2019), Volksbühne Berlin; Under Your
Spine (...) You Have My Back (2021) en Berliner Festspiele; Identity, Diaspora and the
Hedendaagse (2021). A.L. Ndakoze is artistiek co-directeur bij Savvy Contemporary.

20 januari: Nathanaël

Photograph title: from the EUPHORIES (2019) series
Photographer: Nathanaël
Silver gelatin print
Developed by: Kioto Aoki

Nathanaël is de auteur van meerdere boeken gepubliceerd in de
Verenigde Staten, Québec, en Frankrijk. Opmerkelijke werken zijn Hatred of Translation (2019), La mort de ma soeur (2018), L'heure limicole (2016), en het correspondentie essay Absence Where As (Claude Cahun and the Unopened Book) (2009). Vertalingen van Nathanaël omvatten het werk van Danielle Collobert, Frédérique Guétat-Liviani, Hervé Guibert, Catherine Mavrikakis, Hilda Hilst (de laatste in samenwerking met Rachel Gontijo Araújo) en Édouard Glissant. Een ontvanger van de prix AlainGrandbois (Qc.), de prix Claudine de Tencin (Fr.), en een Publishing Triangle Award (U.S.A.), Nathanaël is erkend met beurzen van het PEN American Center, het Centre National du Livre de France en Terre d'Arts via ETC Caraïbe (Martinique).

Reserveer hier
See also