event
2018
OA/AO (onder andere/among others) met…

OA/AO (onder andere/among others) met Robin Waart

13.11.2018
20:00–22:00
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam

‘To C.L.S.’, ‘For A.L.M.’, ‘In Memory of J.V.C.’ De basis van het nieuwe kunstenaarsboek Dedication(s) van Robin Waart, is zijn verzameling drieletterige opdrachten. In Dedication(s) gaat Waart in op manieren waarop gedrukte opdrachten in boeken functioneren. Zowel publiek als privé, voeden deze intieme en cryptische toespelingen de afwisselend actieve en passieve posities van de zender en ontvanger. Waart toont de relatie tussen de schrijver en de lezer, de kunstenaar en het publiek en daarmee de complexe relatie tussen een fictief werk en de realiteit waarin het tot stand komt. Zo opent Waart belangrijke vragen wat betreft het wat, waarom en voor wie we eigenlijk schrijven, schilderen en maken wat we maken. Tijdens de presentatie zal Robin Waart het boek in gesprek met archivaris Nell Donkers inleiden. Op uitnodiging van de kunstenaar zal criticus en schrijver Jan Verwoert in zijn lezing "From debt to dedication, from performance to perfume" over de ‘opdracht’ spreken. De deuren openen om 19:00, het programma (in het engels) start om 20:00. RSVP: reservations [​at​] deappel.nl. Prijs: 5 euro

Dit OA/AO event markeert tevens de opening van een site-specific installatie door Robin Waart waarin alle 27 opdrachten uit Dedication(s) op de ramen van de eerste verdieping van De Appel worden getoond. Deze installatie is tijdens reguliere openingstijden gedeeltelijk toegankelijk. De gehele installatie is te zien tijdens archiefopeningsuren op woensdag en donderdag van 14:00-18:00. Het OA/AO event en de installatie bij De Appel krijgen een vervolg in Robin Waart's solo-tentoonstelling A SENSE OF THINGS bij Bradwolff Projects in Amsterdam, die opent op 18 November om 16:00 en loopt tot 15 december. Op 1 december vindt er een book launch plaats bij MoMA PS1 artbook/book space in New York. Meer informatie hier.

De publicatie van Dedication(s) is mogelijk dankzij ondersteuning van Stichting Stokroos, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Stichting Niemeijer Fonds, Hinderrust Fonds en Harten Fonds. Nieuw werk van Robin Waart wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds.

OA/AO (onder andere/among others) is een maandelijks evenement bij De Appel met  screenings, presentaties en gesprekken rond een bepaald kunstwerk of object. Tijdens deze intieme bijeenkomsten worden verschillende gasten uitgenodigd om over een recent project of idee te praten. Via deze reeks van events geeft De Appel een inkijk in actuele kunstpraktijken en daagt het kunstenaars uit te reflecteren op zijn of haar werk en dit te delen, onder andere.

Foto's van het event:

See also