event
2018
Museumnacht 2018

Museumnacht 2018

03–04.11.2018
19:00–02:00
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam

Tijdens Museumnacht 2018 verandert Broedplaats Lely onder leiding van De Appel in een psychedelische wereld vol fantasiewezens, dichtkunst, herinneringen, lichamen en toverdrankjes. De Appel neemt je mee in de wonderbare wereld van de hedendaagse kunst, de fantasievolle hersenspinsels van performance kunstenaars en de creativiteit van onze medemens. De Appel presenteert: IT IS HERE/THIS WILL LAST FOREVER tentoonstelling van Ben Russell + LOOPS van curator Faysal Mroueh met 5 performances en 3 participatieve performances van Broedplaats Lely + ICK met de dansvoorstelling THE THREE GRACES van CHRONOS + DE KROKANTE APPEL door SNACKBARLIFE in Mixtree Voor tickets zie: ( http://museumnacht.amsterdam )

PROGRAMMA

Locatie: Broedplaats Lely, verschillende ruimtes op de BG en 1e verdieping
Tijd: 19-21 uur

Een groep jonge internationale kunstenaars neemt op uitnodiging van de Cypriotische kunstenaar Faysal Mroueh (1987) verschillende ruimtes op de begane grond en de eerste verdieping van Broedplaats Lely over. Twee uur lang zijn er gelijktijdig performances en optredens te zien en te ervaren:

Bea McMahon (IRL, 1972) Knot Me, een performance over knopen en ontknopen waarin tijd en ruimte levende entiteiten zijn

Michiel Huijben (NLD, 1985) What exists is good, een verkenning van architectuur op basis van jeugdherinneringen en zijn ervaringen in de omgeving van zijn huis en studio in de stad

Müge Yilmaz (TUR, 1985) The Water, The Soil, the Jungle is een tableau vivant over de relatie tussen niet-sprekende wezens, ergens tussen plant, mens en dier in, met de wereld

Daniel Vorthuys (NLD, 1990) in zijn vocale improvisatie tennisme waarin de dichter gezongen onzinwoorden combineert met kreten die tennisspelers elkaar toeroepen tijdens de wedstrijd.

Claudia Pagès (Barcelona, 1990) Her Hair is een uitdijende novelle met haardracht in de hoofdrol, van het lichaam als producent van afstotelijk materiaal en haar als queer matter

Participatieve performances van Broedplaats Lely
Locatie: Broedplaats Lely, verschillende ruimtes op de 1e verdieping
Tijd: 19-21 uur

Tatjana Macic (SRB/NLD) Thinking bodies: massage in exchange for a story, een massage van de kunstenaar in ruil voor een verhaal. Elk soort narratief is welkom: fictie, persoonlijk of politiek!

Alina Ozerova (Moskou, 1983) neemt je in Take me, bring me mee op reis door middel van een fysieke ervaring van geluid. Het militaire conflict in Oost-Oekraïne ligt aan de basis van deze verkenning van de kwetsbaarheid van onze zintuigen in een hulpeloos lichaam.

Dop Shot Bar met Toppings en Stacking Performance
Locatie: Broedplaats Lely, entree op BG
Tijd: 22-24.00 uur

Dop Shot Bar met Toppings en Stacking Performance is een samenwerking tussen Sjoukje Dijkstra, Malwina Kowalska en Miroslaw Zach. Hoe verhouden objecten, toverdrankjes, mensobjecten en beweging zich op kleine en grote schaal tot andere elementen in de ruimte?

CHRONOS met The Three Graces
Locatie: Broedplaats Lely, STEIM Studio 3
Tijd: 20-20.30 uur

Op uitnodiging van De Appel programmeert ICK Amsterdam de dansvoorstelling The Three Graces van CHRONOS. Naast het creëren van voorstellingen initieert dansgezelschap en platform voor hedendaagse dans, ICK Amsterdam, tal van educatie –en researchprojecten en ondersteunt het opkomend choreografietalent, zoals het jonge danscollectief CHRONOS. In de voorstelling The Three Graces inspireren de schilderijen van Raphaël, Botticelli en Rubens de dansers tot een herinterpretatie van de verleidelijke poses van de gratiën.

SNACKBARLIFE presenteert De Krokante Appel
Locatie: Mixtree, 1e verdieping Broedplaats Lely
Tijd: 21-2 uur

Snackbarlife is weer terug en transformeert De Appel tot snackbar! Begonnen als grap op Instagram door Janine van Oene en Liza Nijhuis, is Snackbarlife uitgegroeid tot een populair feest. Samen met de multidisciplinaire kunstenaars Anan Striker en Maarten Nico hosten zij een avond gevuld met bijzondere snackbarparels als:
o Sjoelbakken met Bamischijven
o Workshop: Abstract Food Art – Huzarensalade
o Karaoke: Sing-A-Long-Snack-Songs
o Snackpoetry by Maarten Nico ‘La Vitalitétje Nico’
o Tunes & Cassettes by Anan Striker ‘Eierbal Anan’
o Merchandise by Snackbarlife
o Bruinfruit Menu: Kaassouffles, bitterballen, frikandellen en meer!

Ben Russell IT IS HERE/THIS WILL LAST FOREVER
Locatie: Broedplaats Lely, verschillende ruimtes op de BG en in trappenhuis
Tijd: 19-2 uur

Ben Russell's eerste solotentoonstelling in Nederland toont de multi-sensorische filminstallatie Good Luck, waarin Russell dicht op de huid van mijnwerkers uit Servië en Suriname zit. Daarnaast zijn de korte film Atlantis over het mythische verdronken eiland en de koperen geluidssculptuur Good Luck (Echo) te zien, die audiofragmenten uit de installatie resoneert.