screening
2019
OA/AO met Andrew Norman Wilson

OA/AO met Andrew Norman Wilson

29.01.2019
18:30–21:00
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam

De eerste OA/AO van 2019 vindt plaats met kunstenaar Andrew Norman Wilson. De kunstenaar zal deze OA/AO niet gebruiken om één kunstwerk te bespreken, maar om zijn recente tentoonstelling bij The Center For Contemporary Art Futura in Praag te deconstrueren. De avond zal starten met het tonen van verschillende videowerken en vervolgens afsluiten met een performatieve lezing en uitgebreide discussie.

De volgende werken worden onder andere gepresenteerd: I don’t feel the way I’m supposed to feel (Infinite loop, undated), The Unthinkable Bygone (2min 18s, 2016), Reality Models (5min 40s, 2016), Ode to Seekers 2012 (8min 30s, 2016) en Letter to the President and CEO of Buffalo Wild Wings (text).

Andrew Norman Wilson reading of 'Letter to the President and CEO of Buffalo Wild Wings'

00:00

Andrew Norman Wilson is een kunstenaar woonachtig in Los Angeles. Solotentoonstellingen waren te zien bij het Centrum voor hedendaagse kunst Futura (2018), het Broad Art Museum in Michigan (2017), en toekomstige tentoonstellingen bij het Kunstverein Braunschweig (2019) en Fotomuseum Winterthur (2019). Zijn werk was ook te zien bij andere recente groepstentoonstellingen zoals Techne and the Decency of Means in het Künstlerhaus Stuttgart (2017), Dreamlands in het Whitney Museum of American Art (2017), de Biënnale van Gwangju (2016), de Biënnale van Berlijn (2016), Bread and Roses in het Museum of Modern Art Warsaw (2016) en On Sweat, Paper and Porcelain bij CCS Bard in Annandale-on-Hudson, New York (2015). Verder heeft hij lezingen gegeven bij Oxford University, Cambridge University, Harvard University, Yale University en UCLA, waar hij nu gastdocent is. Zijn werk is verschenen in Aperture, Art in America, Artforum, ArtReview, Frieze, The New Yorker en Wired. Zijn teksten zijn gepubliceerd in Artforum, e-flux, DIS en een Darren Bader monografie van Koenig Books. Ook heeft hij de Dedalus Foundation Fellowship en een Akademie Schloss Solitude Fellowship ontvangen.

OA/AO (onder andere/among others) is een maandelijks evenement bij De Appel met screenings, presentaties en gesprekken rond een bepaald kunstwerk of object. Tijdens deze intieme bijeenkomsten worden verschillende gasten uitgenodigd om over een recent project of idee te praten. Via deze reeks van events geeft De Appel een inkijk in actuele kunstpraktijken en daagt het kunstenaars uit te reflecteren op zijn of haar werk en dit te delen, onder andere

Details:

Deuren open: 18.30
Start: 19.00
Locatie: De Appel

RSVP via reservations@deappel.nl 

See also