footnotes
2019
FOOTNOTES #7 CAMP

FOOTNOTES #7 CAMP

16.03–20.04.2019
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam + Online

De archivaris van De Appel wil u, via Footnotes #7, uitnodigen om Pad.ma, Public Access Digital Media Archive, van CAMP te bezoeken. Een sublieme vorm van hyperarchivering waarbij de archivaris niets meer kan doen dan in verwondering navigeren en toekijken.

Pad.ma - een afkorting van Public Access Digital Media Archive – is een online archief van video-materiaal en tekst, voornamelijk beeldmateriaal en onvoltooide film. Het grootste deel van het materiaal komt uit Mumbai en Bangalore: documentatie over veranderende stadsgezichten, straat- en huiselijk leven, commerciële en intellectuele activiteiten, protesten, toevallige ontmoetingen, politie-invallen, treinritten, paardenrijtuigen en andere middelen van transport, gesprekken met verschillende gemeenschappen, zakelijke en staatsbelangen, spelers en agenten, kunstwerken, telefoontaps, audio-opnamen en "found" footage

Begin bijvoorbeeld bij The Radia Tapes - Deze afgetapte telefoongesprekken uit 2009 van lobbyist Niira Radia met verschillende mensen, waaronder politici, corporate bobo’s en media-personen rond de tijd van de nationale verkiezingen in India, werden gelekt naar de media. Na een openbare oproep om ze te transcriberen, plaatste het team van pad.ma deze opnames in het online archief - https://pad.ma/grid/title/radia

Het Pad.ma-project werd geĂŻnitieerd door CAMP uit Mumbai, 0x2620 uit Berlijn en het Alternative Law Forum uit Bangalore.
Majlis en Point of View uit Mumbai waren ook onderdeel van de initiatie. Het PAD.MA-project werd in februari 2008 gelanceerd.

See also