Library material
Madelon Hooykaas – De kunst van het…

Madelon Hooykaas – De kunst van het opnieuw beginnen

Type
on artist
Author
Madelon Hooykaas, Dorothea Franck
Publisher
De Buitenkant, 2015
Code
HOO-M-21
Details
136 pages, 12.2 × 17.3 cm, Dutch
book softcover
ISBN
9789490913557

Description

Beeldend kunstenaar Madelon Hooykaas vroeg filosoof en schrijver Dorothea Franck van gedachten te wisselen over 'opnieuw beginnen'. Beiden zijn op een punt aangekomen om opnieuw te beginnen, maar kan dat eigenlijk wel? De geest is geen onbeschreven blad en de tijd is een verzamelaar.
Wat doet er écht toe als je opnieuw wilt beginnen, vroegen zij zich af. Met aandacht leven, nieuwsgierig blijven, je bewust zijn van wat het leven je aanreikt en daar 'ja' tegen zeggen.
Hooykaas en Franck schrijven over durven veranderen, reislust, boeddhisme en reflectie, over verwondering en beeldende kunst, en over het geluk van de kijker en de rijkdom van je dagen.

'Madelon Hooykaas heeft aan de ene kant een gevoeligheid en verfijnde waarneming,
en aan de andere kant een heldere doortastende en aardse manier van werken.' Dorothea Franck

Madelon Hooykaas (1942) is een internationaal bekend beeldend kunstenaar en film-maker, die van 1972-2004 samenwerkte Elsa Stansfield. Hun werk bevindt zich onder meer in de collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam en het MoMA in New York. Eerder verscheen over hun oeuvre Revealing the Invisible – The Art of Stansfield/Hooykaas bij Uitgeverij de Buitenkant.

'Dorothea Franck is een origineel denker met een avontuurlijke geest en zij schrijft fascinerende beschouwingen.' Madelon Hooykaas

Dorothea Franck (1948) schrijft over filosofie, poëzie, literatuur en de beeldende kunsten. Zij doceerde algemene taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en semiotiek aan de afdeling 'Beeld en Geluid' van het Conservatorium in Den Haag. Zij schreef diverse diepgaande essays over beeldend kunstenaars.

See also