event
2010
Nederland schreeuwt om cultuur

Nederland schreeuwt om cultuur

20.11.2010

NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR

Eerst was er de stofkam. Toen kwam de efficiencykorting. Nog weer later de kaasschaaf. En nu is er de botte bijl. Het kabinet zet frontaal de aanval in op kunst en cultuur. Er wordt ruim 20% gekort. En als toegift gaat de BTW op kaartjes voor beeldende kunst, concerten en voorstellingen omhoog van 6 % naar 19%. En dat terwijl de hele kunstenbegroting van het Rijk niet groter is dan de aanleg van een paar kilometer snelweg. Dat is geen bezuinigen, dat is moedwillig slopen van iets waar het gros van de Nederlanders van geniet en waar alle Nederlanders van profiteren.

In het kader van de campagne ‘Nederland schreeuwt om cultuur’ komen wij hiertegen in actie en wij hopen dat u mee doet.

Waarom benaderen we u? Cultuur is van ons samen. Of u nu ons publiek bent, of uw kinderen naar muziekles stuurt, zelf zingt in een koor, of deelneemt aan een leesclub: u maakt deel uit van het culturele leven in Nederland. Als ‘aandeelhouder’ van de cultuur in ons land bent u een factor van betekenis.

U kunt op verschillende manier (makkelijk) tonen dat u wil dat kunst en cultuur in Nederland blijft bloeien. Hoe ?

Door de affiches van Nederland schreeuwt om Cultuur duidelijk zichtbaar op te hangen bij u thuis, op het werk, uw sportschool, het lokale café, het kinderdagverblijf van uw kroost enz… Materiaal is beschikbaar via de website www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl

Door een ontwerp of kunstwerk te maken voor het project SLASH/ART geïnitieerd door het Sandberg Instituut, Kunsten 92 en de Appel zie http://slashart.nl/

Door uw eigen ‘Nederland schreeuwt om cultuur’ filmpje op Youtube te uploaden. Heel simpel : u vertelt wat uw meest bijzondere ervaring was met kunst of cultuur en dat binnen 1 minuut !

Door op 20 november deel te nemen aan de LANDELIJKE ACTIEDAG Nederland Schreeuwt Om Cultuur. Door het hele land gaan mensen om 16.00 uur de straat op. In Amsterdam verzamelen cultuurliefhebbers van jong tot oud zich op 20 november om 16 u op het Leidseplein. We hopen dat u erbij zult zijn. Met deze actie laat immers, na artiesten en politici, het publiek van zich horen. Het kabinet zal weten dat Nederland zijn cultuur wil behouden !

See also