De voortdurende genocide in Palestina blijft een dringende oproep tot actie. Op 11 mei organiseert Cinetol een uitgebreid fundraiser-programma met live muziek, dj's, poëzie en meer. De Appel sluit aan bij Cinetol's Palestina Fundraiser Festival met een dabke workshop en een Print Kiosk.

Print Kiosk
De Appel nodigde vijf kunstenaars (Karin Iturralde Nurnberg, Arvo Leo, Marishka Soekarna, Wouter Stroet en Victor Santamarina) uit om een kunstwerk bij te dragen. De kunstwerken zijn in een kleine oplage van 30 gerisoprint door no kiss?, en zijn te koop in de Print Kiosk van de Appel.

Dabke workshop
Dabke is een Levantijnse volksdans die cirkel- en lijnformaties combineert, waarbij elke gesynchroniseerde beweging door generaties wordt doorgegeven en de band met het land bevestigt. Er zijn verschillende variaties van dabke, van land tot regio, van stad tot dorp. Dabke is ook bekend omdat het eeuwenlang deel uitmaakte van de Palestijnse verzetsbeweging. Aanstaande zaterdag, 11 mei, vindt er een dabke-workshop plaats op het buitenplein van de nieuwe locatie van de Appel, waar deelnemers kennismaken met een choreografie die protest en samenzijn belichaamt. De workshop wordt begeleid door Dabke Night en is geschikt voor volwassenen en tieners; danservaring is niet vereist.

Dabke Night is opgericht om nieuwkomers en lokale gemeenschappen met elkaar te verbinden en ruimte te maken voor Arabische muziek in het Nederlandse culturele veld. Ze organiseren al meer dan zeven jaar dabke-evenementen, -lessen en -workshops in binnen- en buitenland met een divers team van Palestijnse, Nederlandse en Syrische dansers.

De capaciteit voor de workshop is beperkt, reserveer een plek door op onderstaande knop te klikken.